Hírek

Év Állatvédő Óvodája 2022 és az Év Állatvédő Általános Iskolája 2022

2022-06-30

120 óvoda és 50 általános iskola pályázott szerte az országból az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” címre. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe. Június 29-én Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át a pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen.

Hatalmas örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy milyen kiemelkedően szerepeltek a veszprémi intézmények.

Első helyezett lett a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda és megosztott első díjat kapott a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola.

Állatbarát Óvoda címet kaptak:

Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda

Állatbarát Általános Iskola címet kaptak:

Simonyi Zsigmond Ének-Zenei És Testnevelési Általános Iskola

Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola

Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

 

Szívből gratulálunk Mindannyiótoknak!

A Veszprémi Egry úti Körzeti Óvoda, mely tavaly az "Év Állatvédő Óvodája 2021" címet is elnyerte, csoportjaival minden évben többször ellátogatnak a Veszprémi Állatkertbe. Lurkóival tavaly együtt ünnepeltük az állatok karácsonyát, idén a februári medvelesen pedig közösen csalogattuk ki medvéinket a „barlangjukból”.

Különösen kedves a szívünknek a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola 3. B osztálya is, akiket idén a Veszprémi Állatkert ösztönzött, hogy vegyenek részt a pályázaton. A gyerekek több alkalommal is jártak állatkertünkben a pályázat kapcsán. Többek között részletesen megismerkedhettek lakóinkkal, állatkerti kulisszatitkokba tekinthettek be, medvelesen vettek részt, továbbá madárodúkat, fecskefészkeket, sünházakat és rovarhotelt is kihelyeztek az állatkert különböző pontjain. Azóta is örömmel látjuk, hogy a környék madarai elfoglalták ezeket az odúkat és fészkeket, melyeknek köszönhetően számos sikeres költésről tudunk beszámolni.

A pályázat és állatkertünk legfőbb célja is az volt, hogy a gyerekek minél több ismeretet, élményt szerezzenek, és egy életre kapjanak útravalót az állatvédelemről, a természetvédelem és a természet szeretete kapcsán. Ezek a gyerekek már más szemmel tekintenek a minket körülvevő élővilágra.